Pendanaan Awam @ Reward Crowdfunding: Wujudkan Impian Bersama Smokin’ Cheeze!

Pendanaan awam melalui reward crowdfunding merupakan satu kaedah pengumpulan dana yang semakin popular di kalangan usahawan muda dan syarikat baru seperti Smokin’ Cheeze.

Ia merupakan proses di mana individu atau syarikat mencari sokongan kewangan daripada orang ramai atau “pemodal” untuk membiayai projek atau perniagaan mereka.

Pendanaan awam melalui reward crowdfunding melibatkan pemberian ganjaran atau hadiah kepada para pemodal sebagai balasan atas sokongan mereka.

Di samping membantu menyokong projek atau perniagaan yang mereka minati, mereka juga akan menerima balasan berdasarkan jumlah sumbangan yang mereka berikan.

Bagi Smokin’ Cheeze, pendanaan awam melalui reward crowdfunding telah menjadi langkah pertama yang menarik dalam perjalanan perniagaan kami.

Satu daripada pengasas kami telah menemui program crowdfunding secara kebetulan dan dengan cepat merancang kempen crowdfunding sebagai cara untuk menjalankan perniagaan dan pada masa yang sama memahami apa itu crowdfunding dan bagaimana ia berfungsi.

Penggunaan model pendanaan awam melalui reward crowdfunding memberi kami peluang untuk mengumpulkan modal untuk memulakan perniagaan dan merancang pelaksanaan model “Torch & Smoke” kami.

Proses ini membolehkan kami menguji keberkesanan model perniagaan kami dengan menggunakan pendanaan awam sebagai asas.

Video kempen pendanaan awam Smokin’ Cheeze

Kejayaan awal kami dalam kempen crowdfunding memberi keyakinan kepada kami bahawa model perniagaan kami mempunyai potensi dan dapat diterima dengan baik oleh pengemarnya.

Sejak itu, kami telah berusaha untuk terus memperbaiki dan memperkukuhkan model perniagaan kami serta mengemaskini menu kami untuk memastikan pengalaman makanan yang tak terlupakan bagi pelanggan kami.

Kini, Smokin’ Cheeze sedang memasuki fasa pertumbuhan perniagaan dan siap untuk melaksanakan pelan perluasan fasa 1 kami.

Pendanaan awam melalui reward crowdfunding telah memberi kami satu landasan kukuh untuk terus bergerak maju dan meneruskan misi kami untuk memberikan pengalaman makanan yang unik dan menyeronokkan kepada semua pelanggan setia kami.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *